top2 taustavarilla

OSense O-Sense

Helmikuussa 2004 amerikkalainen kouluttaja Steven Flam järjesti Helsingissä seminaarin Carl Stoughin kehittämästä Breathing Coordination -menetelmästä. Seminaarin innoittamana Steven Flam koulutti ryhmän Voice Massage -terapeutteja BC-ohjaajiksi vuonna 2004.

Nimensä mukaisesti metodilla koordinoidaan hengitystä käyttäen apuna ääniharjoituksia. Menetelmän avulla saavutetaan luonnollinen hengitystekniikka ja hengitys- sekä ääniharjoitusten avulla kurkun alueen lihaksisto rentoutuu.

 Menetelmällä opetetaan hengityksen hienovaraisia yksityiskohtia mielikuvatyöskentelyn, liikkeen uudelleenohjauksen ja erityisen äänenkäyttöön kehitetyn valmennuksen avulla.

BC on aina yksilöterapiaa ja on yhdessä Voice Massage -terapian kanssa hyvä hoitokokonaisuus, niin ääniammattilaiselle, urheilijalle, astmaatikolle kuin kaikkien muidenkin hengitys- ja ääniongelmien kanssa kamppaileville.

Kyseessä ei ole ääniterapia, vaikkakin harjoitukset toteutetaan hengitystä koordinoiden äänen avulla. Ääniterapia on Terveydenhuollon oikeusturvakeskuksen rekisteröimän Puheterapeutin antama hoito.© Raija Rautavirta | Voice massage terapeutti ry:n perustajajäsen/sihteeri.